top of page

Roman Nejedlý triumfuje na festivalu Barista roku 2024!

Ve dnech 15. a 16. března 2024 se ve Sportovní hale Královka na pražské Letné uskutečnil další ročník kávového festivalu Barista roku.

Tento festival, organizovaný Asociací pro výběrovou kávu České republiky (SCA Czech Republic), opět potvrdil své významné postavení v kávové komunitě, když přilákal více než 3500 návštěvníků z řad milovníků kávy, baristů a odborníků na kávu.



Rekordní účast pražíren a vítězové soutěží

Letošní ročník zaznamenal rekordní účast více než 50 evropských pražíren výběrové kávy, což je dosud největší počet. Návštěvníci měli jedinečnou příležitost ochutnat a porovnat širokou škálu káv z celého světa. Ve vysoce očekávaných soutěžích Czech Barista a Czech Cup Tasters Championship 2024 se jako vítězové prosadili Roman Nejedlý z brněnské pražírny Fiftybeans a Zbyněk Vojtěšek z QB box v Českých Budějovicích. Oba vítězové budou reprezentovat Českou republiku na nadcházejících mistrovstvích světa.


Bohatý program a novinky

Kromě soutěží čekal na návštěvníky bohatý doprovodný program plný přednášek, workshopů a ochutnávek kávy. Zvláštní pozornost byla věnována novému konceptu "Roasters Village", který poskytl návštěvníkům příležitost setkat se přímo s pražírnami a importéry kávy. „Jsme nadšeni z vysoké účasti a zájmu, který festival Barista roku 2024 vyvolal. Přesun do větších prostor Sportovní haly Královka nám umožnil přivítat rekordní množství pražíren a nabídnout návštěvníkům ještě bohatší zážitek," řekl Kristián Kříž, národní koordinátor SCA CR. „Tento ročník posunul festival na novou úroveň a již nyní se těšíme na další ročník, pro který připravujeme další řadu novinek.



bottom of page