top of page

SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ TIRAMISU

Tiramisu je populární dezert, který pochází z Itálie, i když přesné původní místo a datum vzniku jsou předmětem debat. A my jsme pro vás připravili soutěž o nejlepší Tiramisu, přijďte na Kávafest a soutěžte s námi!




Pravidla soutěže o nejlepší Tiramisu na Kávafestu 2024

 

  • Datum a místo konání: Soutěž se uskuteční dne 21.10.2024 v rámci festivalu Kávafest ve Zlíně.

  • Kdo se může zúčastnit:

    • Soutěže se může zúčastnit každý amatér starší 15 let.

    • Soutěž není určena pro profesionální cukráře.

  • Podmínky účasti:

    • Každý účastník musí přinést své vlastnoručně připravené Tiramisu v množství minimálně 200 g (nebo 3 porce).

    • Tiramisu je třeba předložit na místo konání festivalu nejpozději do 11:00 hodin dne 21.10.2024.

  • Povinné přísady

    • Tiramisu musí obsahovat kávu a mascarpone.

  • Pravidla hodnocení:

    • Tiramisu bude hodnotit tříčlenná komise dle organizátora akce.

    • Hodnocení bude založeno na kritériích jako je chuť, textura, originalita a celkový vizuální dojem.

  • Ceny:

    • Absolutní vítěz obdrží poukaz na kurz vaření v Kuliner plus škole vaření v hodnotě 3000 Kč (platnost 6 měsíců).

    • První tři místa získají Eta skleničky na latte macchiato.

  • Další informace:

    • Maximální počet hodnocených vzorků je 20, rozhodující je čas doručení.

    • Účastníci předají své Tiramisu spolu s kontaktními informacemi (jméno, věk, telefonní číslo a e-mailová adresa) organizátorům při registraci a souhlasí se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

    • Výsledky budou oznámeny během Kávafestu, nejpozději v 15.00 hodin.

    • Všichni účastníci souhlasí s použitím svých jmen a fotografií v mediálních sděleních souvisejících se soutěží nebo festivalem.


Jako inspiraci zde najdete originální recept na Tiramisu dle maminky Sergia Bellinniho, majitele restaurace Castellana tratoria v Brně


Suroviny:

160g žloutku

200g cukru krystal

0,05l marsaly

vše vyšlehat do pěny

Vmíchat 1 kg mascarpone.


Touto směsí prokládat piškoty namočené v kávě ochucené amaretem

Ozdobit kakaem.

Opmerkingen


bottom of page