top of page

Festival kávy Two Coffee Champs

Jak může vypadat akce, kde se setkají nadšenci kávy, kávoví experti a umělci na jednom místě? Nevíte? Pro nás je to letos úplná novinka, ale určitě to bude nezapomenutelný zážitek! Už za 80 dní to můžete přijít zjistit.




Jak může vypadat akce, kde se setkají nadšenci kávy, kávoví experti a umělci na jednom místě? Nevíte? Pro nás je to letos úplná novinka, ale určitě to bude nezapomenutelný zážitek! Už za 80 dní to můžete přijít zjistit.


V pátek 10. a v sobotu 11. května se otevřou brány bratislavské Nové Cvernovky, kde se už po třetí uskuteční jediný česko-slovenský Festival kávy Two Coffee Champs.


Letos to však nebude jen o kávě. Tradičně se můžete těšit na neomezenou konzumaci kávy z vybraných slovenských, českých a zahraničních pražíren, na konzultace s kávovými profesionály ze všech oblastí kávového řetězce a na originální program přednášek, workshopů a cuppingů, které budou probíhat během celého pátku a soboty v jednotlivých zónách festivalu.




Jako minulý rok se na vás těšíme u stánků s chutnými nápoji a jídlem. Rovněž se nemůžeme dočkat na dvě prestižní baristické soutěže, které se uskuteční v soutěžním sále a z nichž vzejdou dva absolutní kávoví šampioni, „two coffee champs“. Doménou našeho festivalu oproti jiným festivalům kávy je dramaturgie, tradice a vyladěný celodenní program. Každý rok je festival tematicky zaměřený a tím je jedinečný. Káva má hodně společného s uměním. Vždyť nejeden umělec je milovníkem vybrané kávy a nejeden importér, pražič nebo barista je také umělcem. Tak proč se navzájem nepodpořit nad zajímavými vizuály, hmatatelnými produkty a vše to doprovázet poslechem příjemné kvalitní hudby? Atmosféru festivalu budou dotvářet umělecké instalace, kreativní stánky a celodenní živá hudební časová osa. Celý program budeme postupně zveřejňovat. Už nyní prozradíme, že v pátek se uskuteční mezinárodní vícekolová soutěž BREWER'S SHOWDOWN, ve které bude 36 baristů soutěžit v přípravě filtrované kávy a v identifikaci rozdílů mezi jednotlivými vzorky. Partnerem soutěžní kávy je slovenská pražírna Diamond's Roastery a partnerem soutěže je importérská společnost Chicas Industry.





V sobotu představíme zcela nový formát baristické soutěže, který nemá na Slovensku a v České republice obdoby — CRUSH THE RUSH od společnosti La Marzocco. Půjde o slovenské kolo, ve kterém bude 8 tříčlenných týmů bojovat proti sobě v přípravě espressových nápojů, aby potvrdili své baristické zkušenosti a optimalizovali svůj týmový výkon a čas.


Okolo výběrové kávy se vždy setkává skvělá skupina lidí a my věříme, že nás hranice nerozdělují. Přijďte se přesvědčit sami — rádi vás uvidíme, ale ještě raději si s vámi povídáme u dobrého filtru, espressa nebo cappuccina. Vstupenky si můžete zakoupit na GoOut.net.




bottom of page